Kürtaj yaptırmakta en fazla uygulanan yöntem vakum yöntemidir. Kullanılan aletler ile gebelik vakumlanır ve çekilerek alınma işlemi gerçekleştirilir. Uygulanan bu yöntem hem daha az risk oluşturur hemde daha ağrısız bir işlemdir. Çok ince bir plastik uc rahim ağzından içeri doğru itilir enjektörün oluşturduğu vakum ile çekim işlemi gerçekleşir. Kürtaj işlemi genel anestezi veya lokal anestezi ile yapılmaktadır.
Eğer kürtaj mecburi ise bu işlemin yapılacağı aletlerin steril ve temiz olmasına yaptırdığınız yerin steril olmasına dikkat etmelisiniz.Bazı sebeplerden dolayı kürtaj yaptırdınız ve kürtajın ardından şu problemler ile karşı karşıya ise hemen doktora başvurmanız gerekmektedir.
Eğer 38 derece ateş ve üzeri yükselme varsa, ağrı kesici kullandığınız halde kramp ve şiddetli ağrılar devam ediyorsa, kürtajın ardından aşırı kanamalara yaşanıyorsa, kürtajın sonraki günlerinde kötü kokuya sahip aşırı akıntılar varsa ve kürtajı yaptırdığınız günden sonra 4 veya 5 günlük sürecin geçmesine rağmen kanamaların azalacağına artış gösteriyorsa mutlaka doktora başvurun.
Kürtajın ardından adet görme 4 ve 6 hafta aralığında yaşanmaktadır. Hangi gün kürtaj yaptırdıysanız o günkü tarih adet kanamasının ilk günü sayılmaktadır bu nedenle bir dahaki adetinin bu tarihle eşleşmelidir. Bazı durumlarda adet kanaması gecikip 40 ve 50 aralığındada olabilir. Eğer kürtajı yaptırdıktan sonra 40 gün geçti ve hala adet görmediyseniz mutlaka jinekolog kontrolüne gitmelisiniz.
Kürtajdan sonra adet görme gecikmesi halen gebelik devam ediyor anlamınada gelebilir bu nedenle mutlaka jinekolog ile kontrol gerçekleştirmelisiniz. Bu sebepten dolayı değil ise adet gecikmesi normal ilaç tedavisi ile adet görmeniz sağlanabilmektedir.