Kimler Moto Kurye Olabilir?

      Yorum yok Kimler Moto Kurye Olabilir?

Bir yerden bir yere zarf paket yad a eşya taşıyan ve bu işi de motosikletler aracılığıyla yapan kişi ya da kişilere; moto kurye adı verilmektedir. Bu kişi ya da kişiler belli başlı şartları sağlayabilmeleri durumunda bu işte çalışabilirler, çünkü bu iş önem bazı özellikleri isteyen, hem de hayli dikkat ve hız gerektiren bir olmaktadır. Öncelikle bu işte çalışmak isteyen kişi ya da kişilerin elinin ayağının tutuyor olması, görme ve işitme organlarında ciddi sıkıntıların bulunmaması önem arz eden bir durum olmaktadır. Zira insan sağlığı her şeyden önce gelir ve bu tür sağlık sorunları bulunan kişi ya da kişilerin kendilerini ve başka insanları tehlikeye atmamaları, dolayısıyla da bu tür işlerde çalışmamaları gerekmektedir.kimler moto kurye olur, moto kurye olmak, moto kuryelik yapmaMoto kurye olabilmenin diğer şartları ise şu şekilde olmaktadır:

  • En az ilkokul mezunu olma şartı bulunmaktadır.
  • A2 sınıfı ehliyete sahip olunması gerekmektedir.
  • İyi derecede motosiklet kullanılabilmesi gerekmektedir. Zira bu iş hayli dikkat ve hız isteyen bir iştir; bu esnada kimsenin canlı tehlikeye atılmamalıdır.
  • İyi derecede Türkçe bilgisine sahip olunmalıdır. Hem ilgili firma ya da şirketten gelen siparişi alırken yanlış anlama olmaması adına, hem de teslim edilmesi gereken zarf paket ya da eşya ilgili adrese teslim edilirken müşteriyle iyi diyalog kurabilmesi adına bu durum önem arz eden durumdur. Bu yüzden Türkçenin iyi olması önemli olmaktadır.
  • Kuvvetli harita bilgisine sahip olunması lazımdır. Adresleri zamanında ve kolay bir şekilde bulabilmek için bu detay da önemli olmaktadır.

Yukarıda yer alan maddeler; kişinin elinin ayağının tutuyor olması ve görme ve işitme organlarında ciddi sağlık problemlerinin bulunmaması durumunda, bu işte çalışmak isteyen kişilerden istenilen özellikler arasında olmaktadır. Bu şartları sağlayan kişi ya da kişiler; 2 farklı kazanç sisteminin karşılarını çıktığı moto kurye alanında işe başlayabilirler. Bu kazanç sistemlerinden birincisi maaş+sigortaya dayalı kazanç sistemi olurken; diğer ise % 50 adı verilen ve ilgili firma ya da şirketin vereceği yüzde dahilinde kişinin kendi performansına oranla para kazanabileceği bir kazanç sistemidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir