Kas Yapıyorsanız Sofranızda Tavuğa Yer Açın

      Yorum yok Kas Yapıyorsanız Sofranızda Tavuğa Yer Açın

Hepimiz formda bir şekle ve güçlü kaslara sahip olmak isteriz. Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme ile istenilen vücuda kavuşmak mümkün olsa da bu süreci hızlandırmak için ne yememiz gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Sporcuların sıklıkla tükettiği ve kas güçlendirme üzerinde derin etkisi olan bazı yiyecekler vardır. Ayrıca kas inşa etmek için ne ve ne kadar yemeniz gerektiğini de bilmeniz gerekir. Diyetiniz ve kas gelişiminiz arasında çok yakın bir ilişki vardır. Sürekli egzersize ek olarak, ne yediğiniz çok önemlidir.kas yapımı, tavuk ile kas yapmak, kas yaparken tavuk tüketmekKas ve protein arasındaki ilişki

Vücut geliştirme için kuvvet antrenmanı yapıyorsanız proteinli gıdaları tercih etmeniz faydalı olacaktır. Olağanüstü ve etkileyici kaslara sahip olmanız için elbette protein tek başına yeterli değildir. Diğer besinleri düzenli ve yeterli miktarda tüketmeniz gerekir. Günlük protein miktarınız vücut kompozisyonunuza bağlı olarak değişebilir. Kaslarınız normalden daha güçlü gelişiyorsa günlük protein alımınız yaklaşık 1,5 gram olmalıdır. Zayıf bir vücuda sahip kaslar geliştirmek istiyorsanız; Günde vücut ağırlığınızın kilogramı başına ortalama 1,2 gram protein tüketmelisiniz. Kasları hızlı bir şekilde hedeflemek istiyorsanız; Protein alımınızı sık sık değiştirmelisiniz. Kas gelişimini destekleyen amino asitlerin daha fazla artırılması ve depolanması gerekir. Bu, protein sentezi ile yakından ilgili olacaktır.

15 gün boyunca almanız gereken protein miktarını kilogram başına 0.75 grama düşürün. Ardından ideal olarak kabul edilen 1.2-1.5 gram tekrar alın. Miktardaki anlık değişiklikler, proteinin etkisini artırmaya yardımcı olacaktır. Protein sadece kas gelişimi için değil, aynı zamanda zorlu antrenmanlardan sonra hasarlı kasların onarımı ve yenilenmesi için de gereklidir. Büyük kaslarınızı geliştirmek için günlük olarak aldığınız protein miktarını yakından izlemeniz ve yeterli protein aldığınızdan emin olmanız gerekir. Protein denilince sporla ilgilenen birçok kişinin aklına ilk gelen şey spordur. Bu listenin başında süt, yumurta ve tavuk var. Hemen hemen herkes tarafından sevilen tavuk, en popüler yiyeceklerden biridir.

Protein deposu: Tavuk Eti

Özellikle ağırlık antrenmanları yapanlar için tavuğun her gün sofralarımızdan kaybolmadığını söyleyebiliriz. Tavuk, ülkenin en çok tüketilen gıdalarından biridir. Protein oranı yüksek ve yağ oranı düşük olduğu için sporla uğraşanlar için en iyi seçimdir. 100 gram tavuk yaklaşık 30 gram protein içerir ki bu oldukça iyidir. 100 gram tavukta 4 gram yağ vardır. Üstelik fiyatı çok uygun olduğu için diğer protein kaynaklarına göre fena değil. Ancak, tanınmış markalardan kaliteli ürünler seçmeye özen gösterilmelidir. Bir protein kaynağı olan tavuk, hazırlanması kolay ve hızlı olduğu için oldukça pratik bir alternatiftir. Bol miktarda pişirebilir ve farklı pişirme tekniklerinden bıkmadan yiyebilirsiniz. Alternatif olarak dilerseniz salatalara haşlanmış tavuk ekleyerek günlük protein alımınızı koruyabilirsiniz.

Egzersiz sırasında kas desteği

Ne yazık ki, mükemmel, kas dostu tavuk ile en iyi protein kaynaklarını kullanmak kas inşa etmek için yeterli değildir. Düzenli egzersiz ve esneme de çok önemlidir. Sağlıklı ve dikkatli bir diyetin yanı sıra kaslarınız için en iyi sonuçları almak için egzersizle desteklemelisiniz. Spor salonunda egzersiz yapmak için zaman bulmakta zorlanıyorsanız, evde yapabileceğiniz düzenli egzersizlerle kas gelişimini hızlandırabilirsiniz. Vücut geliştirme egzersizlerinin yanı sıra, kaslarınızı gevşetmek ve germek için günlük olarak evde yapabileceğiniz alternatifleri de deneyebilirsiniz. Uygun fiyatlarla bulabileceğiniz Pilates ve Yoga kitleri ile vücut kaslarınızı düzenli olarak çalıştırabilirsiniz. Isınma ve esneme hareketleri ile kaslarınızı yenilemenin yanı sıra sakin ve dingin bir ruh haline girmeyi de ödül olarak düşünebilirsiniz. Günlük stresinizi hızla attığınızda, kaslarınızı da antrenmana hazırlamış olursunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir