Kalorifer Böceği İlaçlaması Yapımı

      Yorum yok Kalorifer Böceği İlaçlaması Yapımı

Kalorifer böceği, yumurta ile çoğalan bir böcektir. Bir defada 200 yumurtaya kadar bırakabilmektedir. Dişisinin sırtında taşıdığı yavrular, 18 günde yumurtadan çıkar. Çok hızlı şekilde üreyen bu canlıların ömrü yaklaşık 10 – 15 aydır. İyi bir gezici olan kalorifer böcekleri, on katlı binayı bir gecede dolaşabilmektedir. Günde 4,5 km yol alabilmektedir. Daha çok tropikal bölgelerde yaşayan bu böcek türü, soğuk iklimde -32 dereceye kadar dayanabilmektedir. Kafasında bulunan antenler yön ve yiyecek tespiti yapmaktadır. Bu işlemi antenlerini yere dokundurarak yapmaktadırlar. Sırt kısmında kanatları bulunsa da kanatlarını uçmak için kullanmazlar. 6 bacaklı bir yapıya sahip olan kalorifer böcekleri, bir ay boyunca bir şey yemeden yaşayabilmekte ve 40 dakika boyunca nefesini tutabilmektedir.kalorifer böceği, kalorifer böceğinin ilaçlanması, kalorifer böceği nasıl ilaçlanır

Dünya üzerindeki cinslerinin en büyüğü Güney Amerika’da yaşamaktadır. Bu türün boyu 15 santimetreyi bulmaktadır. Ev ve ofislere atık su borularından ve sızıntılarından girebilmektedirler. Ayrıca alışveriş yapılan poşetlerle de yumurtaları taşınabilmektedir. Bodrum, çatı, bina boşluğu gibi nemli ortamlarda rastlamak mümkündür. Yuva yapmak için en çok kullandığı yerler ise lavabo, banyo ve mutfaklardır. Bir insanı veya hayvanı ısırmayan, kanını emmeyen kalorifer böcekleri, yediğimiz ve yemediğimiz her şeyi kemirebilmektedir. Bu şekilde bıraktıkları salya ve dışkılarında çeşitli hastalıkları bulaştırmaktadırlar. Astım, alerjik reaksiyon, hepatit, dizanteri, mantar hastalığı ve gıda zehirlenmelerine neden oldukları bilinmektedir. Yiyecek ve su kaynağı azaldığında ise yerini değiştirmek zorunda kalmaktadır.

Bulunduğu ortama ve sıcaklığa bağlı olarak siyah, kırmızımsı veya kahverengi türleri bulunabilen kalorifer böceği ile mücadelenin bireysel olarak yapılması zordur. Öncelikle böceklerin gelebileceği yerler tespit edilerek önlem alınmalıdır. Aksi halde tamamen temizlenmeleri mümkün olmamaktadır. Temas ettikleri yiyecekler atılmalı, giyecekler ise zarar vermeyecek en yüksek sıcaklıkta yıkanmalıdır. İlaçlama şirketleri tarafından uygulanan yöntem ise kokulu sıvı kimyasal kullanımıdır. Yaşam alanlarını terk edemeyecek olan ev sahipleri için ise jel şeklindeki ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilacı yiyen kalorifer böcekleri yuvasına gittiğinde ölür. Ölü böceği yiyen diğer böcekler de zehirlenirler. Periyodik olarak yapılacak olan ilaçlama sayesinde yaşam alanından tamamen temizlenmektedirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir