Grip Nasıl Geçer?

      Yorum yok Grip Nasıl Geçer?

Kendinizi gripten korumak için ne yapmanız gerekiyor?

Gripten korunmak için el hijyeni son derece önemlidir. Kirli ellerle ağzınıza veya burnunuza dokunmayın ve iyi bir el hijyeni uygulayın. İş nedeniyle sık sık el sıkışmanız gerekiyorsa, el dezenfektanları kullanabilirsiniz. Ortam sıcaklığı çok yüksek olmamalı ve vakit geçirdiğiniz yer havalandırılmalıdır. Vücudun mikroplara karşı savunma sistemini güçlendirmek için düzenli egzersiz yapmak da gereklidir.gripGrip tedavi sürecini hızlandırın

İşte grip olduktan sonra hastalıklarından hızla kurtulmak isteyenler için 5 basit ipucu;

Tedavinize müdahale etmeyin: Doktorunuzun reçete ettiği grip tedavisini kesintisiz uygulayın. Kendinizi teşhis edin ve ayrım gözetmeksizin ilaç almayın. Özellikle tedavi için kullanılan antibiyotikler yarardan çok zarar verir. Grip için reçete edilen ilaçlar; Doğrudan enfeksiyonu hedeflemez, ancak semptomları hafifletmesi, hastalığı hafifletmesi ve komplikasyonları önlemesi amaçlanmıştır. Antibiyotik yok; Vücut direncini artırmak için, boğaz ağrısı ve yanma için reçete edilen ateş düşürücüler, burun spreyleri, gargaralar ve pastiller kullanılmalıdır.

Grip için istirahat: Bu dönemde hasta yatakta olmasa bile kesinlikle yorucu egzersiz ve hareketlerden kaçınmalı, ayrıca birkaç gün dinlenmelidir. Grip, okul çağındaki çocuklar için ciddi iş gücü kaybına ve ders kaybına yol açar. Dinlenmezse tedavi süreci uzar ve hastalığın neden olduğu yan etki riski artar. Hastaları dinlenmenin bir başka faydası da, diğer insanları hasta etmeyecekleri veya hastalığı tesislerinde yaymayacaklarıdır.

Yeterince uyuyun: Uyku, sağlıklı yaşamın en önemli bileşenlerinden biridir. Uyku sırasında özellikle çocuklarda hücreler yenilenir ve melatonin hormonu salınır. Ortalama olarak günde 7 saat uyku vücudun savunma sistemini güçlendirecektir.

Sıvı alımınızı azaltmayın: bol su için. Ayrıca karışık bitki çayları (ıhlamur, kuşburnu, ahududu, yasemin, papatya, böğürtlen …) içebilirsiniz. Tabii ki, her şey gibi aşırı sıvı alımından da kaçınmalısınız.

Doğru beslenin: C vitamini vücudun savunma sistemini güçlendirdiği için meyveler, özellikle turunçgiller yiyin. Sık sık koyu yeşil yapraklı taze sebze tüketimi de vücudunuzun direncini artıracaktır.

Grip aşısına ihtiyacım var mı?

Grip aşısı, bu hastalığın neden olabileceği ciddi sorunları ve buna bağlı ölümleri önlemek için özel olarak tasarlanmıştır. Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar, diyabet (şeker hastaları), kalp hastalığı, akciğer hastalığı, böbrek hastalığı ve romatizmal hastalıklar gibi kronik hastalıklar ile 65 yaşın üzerindeki kişiler için sonbaharda yılda bir kez aşı yapılması önerilir. Huzurevlerinde yaşayan yaşlıların aşılanması özellikle yararlıdır. Hamile kadınlara ilk 3 ayda aşı önerilmese de risk çok yüksekse 3 ay sonra (Aralık-Mart) aşı yapılabilir. 50-64 yaş arası kişilerin sağlık riskleri değerlendirilerek grip aşısı yapılabilir. Emziren annelere uygulanmasında hiçbir sakınca yoktur.

Grip ve soğuk algınlığı arasındaki fark nedir?

Grip ve soğuk algınlığı arasında önemli farklılıklar vardır. Grip ateş problemidir ve daha uzun sürebilir. Tedavi edilmezse, pnömoni, orta kulak iltihabı veya menenjit gibi birçok hastalığa neden olabilir. Soğuk algınlığında yüksek ateş yoktur. Esas olarak burun akıntısı ile kendini gösterir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir